Hallo Waldbeat, Ik kwam op jullie site en zag daar allemaal mooie verhalen en berichten.

Veel van de betreffende mensen uit de jaren zeventig en tachtig zijn bekenden voor mij.

In 1971 hadden we in Creil in de Noordoostpolder een jeugdclubgebouw genaamd de Binkel.

Wij oefenden daar met mijn eerste band ooit, we hadden nog geen naam, maar het was allemaal nog pril.

Op één van de dagen dat we aan het repeteren waren kwam daar een man binnen die zich voorstelde als Willy Scholte, manager van verschillende bands uit Friesland.

Hij bezocht verschillende zalen om optredens van zijn bands te kunnen regelen.

We raakten met Willy aan de praat en hij vertelde dat hij wel e.e.a. voor ons kon betekenen, een echte “Man of the World”

We waren erg onder de indruk en hij nodigde ons uit voor een gesprek bij hem thuis aan de Uleflecht in Drachten, als ik me goed kan herinneren.

Wij met de hele band richting Drachten en we kwamen in een klein huisje, bomvol apparatuur en we lieten ons helemaal door Willy inpakken.

Hij had allemaal goede ideeën, apparatuur die we bij hem konden aanschaffen enz.

Ook wist hij welke muzikale kant wij op moesten, The Climax Chicago Blues Band, dat was op dat moment zijn favoriete band en die kant moesten we op.

Onze zanger kreeg direct een elpee van de Climax Chicago Bluesband, dat moest onze inspiratiebron worden.

Het was duidelijk dat Wiily erg gecharmeerd was van onze toenmalige zanger, Henk Pieterson, wisten wij veel, de hele band bestond uit de klei getrokken polderjongens die niets van de herenliefde wisten.

 

Onze band werd door Willy ingelijfd, hij werd per direct onze manager en vanaf dat moment gingen we door het leven als “Pieterson’s Blues Band”

Willy nam ons gelijk mee naar één van zijn bands om daar te luisteren hoe het moest, Citizen People was dat.

Vanaf dat moment was Willy in ons leven, hij kwam bij ons kijken tijdens het repeteren en wij gingen vaak op zondagen naar Willy.

Het mooiste was dat hij ons vertelde dat hij paranormaal begaafd was, hij wist ons helemaal in te palmen.

Als Willy hoofpijn had, dat gebeurde nogal eens, dan had hij als remedie om zijn hoofd tussen twee enorme Dynacord zangzuilen te zetten, de Geloso versterker op 10 en dan muziek erop, dat hielp hem erbovenop te komen.

We hebben als band behoorlijk wat apparatuur bij Willy gekocht, een Kari orgel met een Vox AC30, een zanginstallatie van Max met Geloso versterker, Multitone versterker voor gitaar, die bouwden we dan in een eigengemaakte kast, zodat het een London City of Marshall leek.

Ook kocht ik bij Willy een Arai Diamond Rickenbacker kopie bas, waarschijnlijk hing deze daar al een tijdje, Willy stond erop dat ik deze ging gebruiken.

Ik ruilde mijn Welson semi-akoestische niet te bespelen bas in op deze Arai Diamond. (je leest het goed, het is Arai en niet Aria, dat werd het later)

De Arai Diamond bas heb ik in 1975 bij HH music Shop Heerenveen van Hessel Hoornveld ingeruild, iets waarvan ik jarenlang spijt heb gehad.

Tot mijn verbazing heb ik deze bas een paar weken geleden weer kunnen terugkopen in Hoogkerk, niet te geloven.

In de bijlage zit een kaartje van de Pieterson’s Blues Band, maar wat waarschijnlijk veel interessanter is, een krantenartikel over Willy met Duitse jongens.

Op de foto staat één van deze jongs afgebeeld met de oude Welson bas die ik bij Willy had ingeruild.

Ik heb geen idee hoe dat verhaal met die jongens is afgelopen, maar wij kregen op een gegeven moment genoeg van Willy en zijn eisen etc.

Wij gingen op een gegeven moment verder met een andere zanger en daar was Wiily het niet mee eens, het werd tijd om afscheid te nemen.

 

Veel van de bands op jullie site zijn hier in de studio geweest.

Met Eddie Mulder en Albert Bijker, toen uit Drachten,  heb ik een aantal jaren samen met Riet in de band Face gezeten.

Hieruit is de Face Sound Studio en Face Sound verhuur voortgekomen.

De reden dat ik een studio ben begonnen is, dat ik door Johan Spiering, toetsenist, werd aangestoken met het opnamevirus, iets waar ik hem altijd dankbaar voor ben gebleven.

Jammer dat hij alweer jaren niet meer onder ons is.

Ook Hessel Hoornveld maakt een kleine tijd deel uit van de band Face, Hessel is vorig jaar overleden.

 

Joop van der Linden

 

FACE SOUND
Nieuwedijk 34-36
8531 HP  LEMMER

t  0514-563161
f  0514-563991
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.facesound.nl