WâldBeat Local Heroes - My 15 Minutes of Fame.

Soms heb je omhooggevallen muzikanten, een ongeïnteresseerde organisatie die het alleen voor het geld doet en een publiek dat eerst wat wil zien en dan misschien de handen op elkaar zet.

Local Heroes in Iduna,12 november 2016, was toch écht wat anders. En voor mij persoonlijk al helemaal. Vele (vele!) mensen teruggezien die ik minstens 30 jaar niet had gezien. De organisatie, allemaal vrijwilligers, en duidelijk herkenbaar, vooral liefhebbers. Een crew van de zeer goed klinkende P.A. en niet te vergeten fantastisch publiek! Alles liep op rolletjes. Mijn zeer gemeende complimenten hiervoor.

Bij binnenkomst, een geweldig welkom van de hele organisatie. Als een warm bad. De P.A. crew hard aan het werk, opbouwen, soundchecken en de hele avond concentreren. Om 8 uur stroomden de mensen binnen en dat ging gewoon door totdat Iduna vol was. Van de eerste tokkel van een akoestisch gitaar, de DJ's, Rink de Link en Draaiboek Geert tot en met de laatste band. Het was een ontzettend goed geoliede machine.

Ik ben een onderdeeltje van Dogs Don't Bite en ik vond het niet gemakkelijk. Als rockgitarist, gewend om hard te spelen met veel improvisatie, vind ik het moeilijk om zo netjes en afgemeten te spelen, maar ik geloof dat het (ondanks een paar foutjes) redelijk goed ging. Eigenlijk de verdiensten van Fokke Fokkema, en natuurlijk Marius en Anne.

Al die herinneringen. Die talloze muzikanten… teveel om op te noemen. Drie  zangers tegen het lijf gelopen, waar ik in een duister verleden mee heb gewerkt, plus talloze andere muzikanten. Mijn favoriete ontmoeting? Een bijna dove Harry (Molly) Moltmaker, 'mijn' bassist van vroeger. Jeugdsentiment.

Ik woon nu al langer dan 30 jaar in Groningen en had niet in de gaten hoeveel ik Friesland, en dan specifiek de Fryske Wâlden, en vooral de mensen van toen, heb gemist. Ik hoop oprecht dat dit het eerste van vele evenementen van WâldBeat was!

Met dank aan de honderden bezoekers! En dit alles dankzij een oproepje op het prikbord van RTV Noord. Mooi man.

Bob Johnson 13-11-2016